Bir tasarımın tek başına 3 boyutlu modeline sahip olmak, o tasarımı doğru ve gerçekte görüneceği şekilde anlatabilmek için yeterli değildir. Bu modeli gerçek hayatta yaşayan bir mekan veya ürün haline getirmek için çeşitli materyal, tekstür, ışık, gölge, kamera ve renderlama ayarlarını yüksek teknik bilgisi ve estetik bakış açısı kullanarak işlememiz gerekir. Bu teknik bilgi ve ayarlar ne kadar doğru kullanılırsa 3D görselleştirme kalitesi de o kadar iyi olacaktır.
3D görselleştirme; tasarım sürecinde projemize daha hakim çalışarak çalışmalarımıza yön verebilmek ve çalışmalarımız sona erdiğinde düşüncelerimizi ve tasarladığımız yapıtı daha iyi ifade edebilmek için kullandığımız yöntemlerdir. Bu; tasarlayacağımız ürünlerin,evin, dairenin, ofisin,binanın hatta bir site veya kasabanın konstraktif herhangi bir yatırım yapmadan önce nasıl görüneceğini gerçeğe en yakın şekilde görmeniz, tüm detayları ve olasılıkları dikkate almanız anlamına gelir.
3d görselleştirme yardımıyla sadece planlarda, kesitlerde, eskizlerde, hatta sadece hayalde olan projeleri önceden görebilirsiniz. Basitçe ifade etmek gerekirse, 3d görselleştirme teknolojisi tasarladığınız mekanı veya ürünü önceden görmenize ve tüm detaylara hakim olarak değerlendirmenize olanak sağlar. 3D görselleştirme sunumları ile projeyi müşteriye materyal, doku, renk, boyut gibi detayları gerçek hayattaki kadar belirgin halde aktarmak mümkündür. 3D sunumları, mimarlar ve diğer tasarımcılar için ihtiyaç haline getiren de budur.